Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Zoeken

Home

Gebruik Milieupas

U heeft in 2011 een milieupas ontvangen van de gemeente Etten-Leur, deze pas kan worden gebruikt voor stortingen van afval op de milieustraat en voor bijvoorbeeld gebruik ondergrondse containers bij de hoogbouw.

Een milieupas is toegekend aan een adres en niet aan personen, belangrijk is dat bij een verhuizing de pas wordt achtergelaten in de woning.

Gaat u verhuizen stuur dan een berichtje naar info@afval3xbeter.nl of bel met het nummer 0800 333 66 99.

In het systeem wordt dan een notitie opgenomen op desbetreffend adres.

Afval, 3 x beter!

'Afval, 3 x beter!' is de slogan voor het afval inzamelen in Etten-Leur. De gemeente Etten-Leur informeert u over de afvalinzameling zo uitgebreid mogelijk via deze speciale 'Afval, 3x beter!'-website; www.afval3xbeter.nl Berichten over afval vindt u ook op de gemeentepagina's in de Etten-Leurse Bode.

 

Afval verdient beter!

Op 16 april start de gemeente met een proef die als naam meekrijgt ‘Afval verdient beter’.
Tijdens de proefperiode, die tot half oktober duurt, krijg je op vier inzamelplaatsen bij supermarkten geld voor je ingeleverd plastic verpakkingsafval en huishoudelijk blik. Het geld ligt op straat!

Zwerfafval bestaat vaak uit plastic verpakkingsmateriaal en huishoudelijk blik en ligt op veel plaatsen in je omgeving voor het oprapen. Het geld ligt bij wijze van spreken gewoon op straat! Als jij het opruimt en inlevert verdien je niet alleen een zakcentje, maar help je ook mee om je leefomgeving mooi en schoon te houden.

 

Hoe gaat de proef in zijn werk

Er komen vier inzamelpunten nabij supermarkten, te weten bij:
Jumbo aan de Turfijker
C 1000 aan de Kerkwerve
Albert-Hein bij de ridderstraat/Torenpad
Dirk van de Broek Schoonhout.

Hier kun je plastic verpakkingsafval en huishoudelijk blik dat je verzamelt inleveren. Bij elk inzamelpunt staan twee medewerkers. Deze nemen je afval in en wegen het. Je ontvangt van hen hiervoor een statiegeldbon. Deze bon kun je inleveren bij een van de deelnemende supermarkten.


Waarom deze proef?

De proef komt voort uit het Gemeentelijk Afvalbeheersplan. Dit plan stelde de gemeenteraad in december vorig jaar vast. In het plan is aandacht gevraagd voor het terugdringen van de hoeveelheid zwerfafval.


Vragen?

Voor vragen over de proef, kun je bellen met Wil Welvaarts van de afdeling Beheer en Realisatie. Hij is te bereiken via (076) 502 41 64. Mailen kan ook, via wil.welvaarts@etten-leur.nl.

De inzamelpunten zijn geopend van 10.00 tot 18.00, elke woensdag t/m zaterdag van elke week

Op deze website vindt u informatie over de inzameldagen van het gft-, restafval, papier en plastic verpakkingsafval. Er staat op deze website informatie over de ondergrondse containers en over de wijze van afrekenen. Ook vindt u informatie over onder andere het ophalen van bruikbare huisraad en grof afval en over de milieustraat.

Wij vragen u nadrukkelijk om geen zakken met afval bij de ondergrondse containers of afvalbakjes te plaatsen, dit is asociaal en strafbaar.
De gemeente heeft de mogelijkheid om hier verbaliserend tegen op te treden, een boete kan dan oplopen tot enkele honderden euro's.

Wij danken u voor uw begrip en medewerking.


Uitgelicht

Informatienummer
0800 333 66 99
Mail uw vraag
info@afval3xbeter.nl
Mijn afval