w Gemeente Etten-Leur - Actueel
Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Zoeken

Start project ‘Minder bijplaatsing afval’

Dankzij beheerders schone milieuparken bij supermarkten 

Bijplaatsing afval bij milieuparken

Geregeld worden er zakken en ander afval naast de ondergrondse containers  bij de supermarkten geplaatst. Enkele keren is dat afval in brand gestoken en dat heeft voor ongerustheid  en hoge onkosten gezorgd. Bijgeplaatste afval zorgt voor overlast en werkt verder onjuist gebruik van de containers in de hand. De gemeente Etten-Leur start een project om deze overlast te verminderen.

Waar werken de beheerders van de milieuparken?

Het project start bij de supermarkten aan de Schoonhout (Dirk vd Broek) en de Concordialaan (Aldi)

Bij eventuele verdere uitrol van het project volgen de milieuparken bij de supermarkten bij Trompetlaan (Lidl), Turfijker (Jumbo), Kerkwerve (Jumbo), Van Bergenplein (Lidl). Dit zijn de supermarkten met het meest bijgeplaatste afval.

Project ‘Minder bijplaatsing afval’

Dit project wordt mogelijk gemaakt door inzet van werkzoekenden met een uitkering. Zij worden getraind tot beheerder van milieuparken. In teams zullen ze de omgeving van de containers schoonhouden. Daarnaast kunnen zij bezoekers aanspreken op hun afvalgedrag en zo nodig voorlichten en helpen. Hiermee wordt de bijplaatsing verminderd en juist gebruik van de ondergrondse afvalcontainers gestimuleerd. Door dit project krijgen de werkzoekenden ook meer structuur in het dagelijks leven en een aanvulling op de cv. 

Wat doet de gemeente al?

De gemeente  houdt wekelijks bij hoeveel afval opgeruimd wordt. Dagelijks zijn de wijkteams betrokken bij het opruimen van afval. Je herkent de wijkteams onder andere aan de vrachtwagen, veegwagens, zwerfvuilwagentjes en de voertuigen waarmee zij de wijken schoon maken. Naast het gemeentelijk personeel wordt ook WVS personeel ingezet om zwerfafval op te ruimen. Ook vrijwillige afval opruimers, zoals de ZAP-ers in Schoenmakershoek en de Keen zijn actief. 


Uitgelicht

Informatienummer
0800 333 66 99
Mail uw vraag
info@afval3xbeter.nl
Mijn afval