w Gemeente Etten-Leur - Actueel
Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Zoeken

Dump dat afvaldumpen

Dump dat afvaldumpen

Een tijdje geleden ontving de gemeente Etten-Leur een bijzondere melding van een afvaldumping. Een oplettende inwoner stuurde de gemeente een filmpje dat liet zien hoe iemand grote stukken afval naast een container dumpte en wegreed. Dankzij het filmpje, waarop ook het kenteken van de auto te zien was, konden de BOA’s de persoon in kwestie snel opsporen en een proces verbaal opleggen. Een uitgeschreven boete voor het dumpen van afval kan oplopen tot wel €500

Ondergrondse container populair

De ‘dader’ in dit filmpje is niet de enige die afval op straat dumpt. In heel Nederland zijn er mensen die hun grof (huis)afval dumpen op plaatsen waar dit niet is toegestaan. Een populaire dumpplaats is bijvoorbeeld naast een ondergrondse afvalcontainer. Vaak dumpen inwoners hun afval om tijd en kosten te besparen. Daarnaast denken ze dat de gemeente het toch wel opruimt. Het kost echter evenveel moeite om uw afval naar de Milieustraat te brengen. Bovendien bespaart dit u een fikse boete! Kosten die de gemeente maakt met het opruimen van gedumpt afval komen voor rekening van de inwoner.

Samenwerking

Wij roepen u op om met de gemeente samen te werken. Ziet u iemand afval dumpen op een plaats waar dit niet is toegestaan? Meld dit dan bij de gemeente. Het aanleveren van foto’s, filmpjes of het doorgeven van een kenteken is hierbij van groot belang. Zo kunnen de BOA’s de afvaldumper snel een proces verbaal opleggen. U kunt een afvaldumping melden via het telefoonnummer 0800-333 66 99, via het e-mailadres info@afval3xbeter.nl of via de BuitenBeter app. Met uw hulp zorgen wij samen voor een schone en afvalvrije woon- en leefomgeving!

Wij danken u bij voorbaat voor uw hulp.


Uitgelicht

Informatienummer
0800 333 66 99
Mail uw vraag
info@afval3xbeter.nl
Mijn afval